Registrer nye arbeider

Ønsker du å registrere verk i arkivet? Fyll inn kontaktskjemaet under, og du vil få svar fra oss i løpet av kort tid. Sammen finner vi en løsning som passer best for verk (og materiale) du ønsker å innlemme – enten du registrer og laster opp filer selv, eller om du ønsker hjelp til filopplasting. Om du har fysisk materiale som trengs digitalisering, kan vi hjelpe til med dette.

Med brukertilgang til arkivet kan du laste ned og dele ditt eget materiale med hvem du vil, for eksempel ved å dele høyoppløste visningsfiler med visningssteder.

Videokunstarkivet lagrer filer og metadata på sikker måte, uten at dette koster noe. Alle verk og filer er tilgjengelige for andre registrerte brukere (kuratorer, kunsthistorikere og forskere), men kan kun formidles av kunstneren selv. Ved å innlemme dine verk, godtar du at dine verk er tilgjengelige for visning i portalen.

Opphavsretten ivaretas og verk vil ikke videreformidles uten samtykke utenfor Videokunstarkivet sin portal.

Videokunstarkivet ønsker best mulig kvalitet både på metadata knyttet til verk samt tilhørende filer. Dette innebærer god informasjon om verkets tittel, produksjonsår, krediteringer, lengde, format, visningsteknikk, historikk, m.m., samt filer av god kvalitet og høy oppløsning. Vi mottar gjerne også tilleggsmateriale knyttet til de enkelte verk, enten det er tekst eller bilder.

Lengde, tittel og originalformat